marți, 9 septembrie 2008

Sfaturi pentru coafura dorita

Majoritatea femeilor îşi aleg o nouă coafura răsfoind reviste cu diferite fotografii la modă sau surfând pe internet, în căutare de poze cu vedetele lor preferate. Asta poate fi o modalitate extraordinară de a-ţi găsi coafura mult visată, dar sunt totuşi câteva reguli demne de luat în seamă atunci când te uiţi la fotografii pentru a-ţi alege un nou hairstyle. Urmand aceste sfaturi, vei evita posibilele dezastre şi garantat vei ieşi din mâinile stilistului arătand la fel de bine ca în fotografia pe care ai ales-o drept model.

Nu exagera cu pasiunea pe care o poţi resimţi la vederea vedetei tale preferate, purtându-şi părul într-o manieră absolut superbă. Dacă stilistul îţi recomandă să renunţi la ideea respectivă din simplul motiv că nu ţi se potriveste, nu te încapaţana! Se poate ca atunci când vei iesi de la salon, să vezi ca nu araţi deloc aşa cum te-ai fi asteptat tu. Şi asta pentru ca nu toate coafurile se potrivesc tuturor. Sau poate ai nevoie sa te obisnuiesti. Există diferenţe de textură a părului de forma a fetei, diferente care nu pot fi ignorate. Încearcă să faci câteva compromisuri. Vei vedea, în final vei ieşi avantajată.
Când ai la dispoziţie mai multe fotografii cu diferite hairstyle-uri din care să-ţi alegi, ai grijă să fii foarte atentă la tipul şi textura părului pe care femeia din fotografie îl are. Este părul ei subtire, des, ondulat sau drept? Incearca sa te limitezi la fotografii cu persoane care detin un tip de par cat mai asemanator cu al tau. Tine minte ca o anumita coafura poate arata bine pe modelul din fotografie pentru ca are parul des si ondulat natural, in vreme ce in cazul tau, daca ai parul drept si subtire, aceeasi coafura poate sa nu arate asa cum te-ai fi asteptat tu initial.

Cel mai adesea, fotografiile sunt făcute cu ajutorul unor modele cu o structură a feţei perfectă: chip nici prea rotund, nici prea oval, nici prea mic, nici prea mare. Foarte rare sunt situaţiile în care vei gasi o fotografie cu un model încercând să ascundă o faţa excesiv de alungită, un nas proeminent sau o barbie prea mare. Dacă ai trasături pe care ai vrea sa le pui în evidenţa sau, dimpotriva, să le ascunzi, ai mare grija la stilul ales. Te-ar ajuta coafura din fotografia aleasa să-ţi pui în evidentă atuurile sau te-ar pune în încurcatură? Încă o dată, răspunsul îl vei găsi la stilistul tău.

Sunt sigură că ai auzit deja de galeriile interactive unde îţi poţi uploada o fotografie personală pentru a încerca diverse look-uri. Aceasta este o foarte bună metoda pentru „a încerca înainte de a cumpara”. Astfel vei evita greşelile „costişitoare” de la salon. Atunci când ai găsit coafura care ţi se potriveşte cel mai bine, ia-o cu tine la salon şi cere sfaturi finale, „just in case”. Astfel vei elimina orice fel de riscuri şi vei fi sigura că învesteşti în ceva de calitate.

Niciun comentariu: