duminică, 28 septembrie 2008
Remedii Insomnie
Hameiul, musetelul si gura lupului pot combate insomnia.
Pe langa radacina de valeriana si melatonina, remedii cunoscute impotriva insomniei, la fel de eficiente sunt si tratamentele care includ hameiul, musetelul sau gura leului.
Acestea sunt eficiente si nu au efecte secundare, asa cum se intampla in cazul medicamentelor recomandate in combaterea insomniei. Tot in acest scop se recomanda si extractul de kava, care trebuie administrat de 2-3 ori in timpul zilei.
Alte tactici pe care trebuie sa le urmezi daca vrei sa scapi de insomnie se refera la reducerea stresului, efectuarea unor exercitii care au drept scop relaxarea, tehnici de meditatie, precum si evitarea alimentelor excitante precum ar fi cafeaua.
Dintre suplimentele zilnice de minerale nu trebuie sa-ti lipseasca fierul - 10 mg pentru barbati si femeile aflate la menopauza, 15 mg pentru femeile care au ciclu menstrual, cuprul (2 mg) si magneziul (400 mg).
Persoanele care au probleme cardiovasculare sau renale trebuie sa ceara sfatul medicului inainte de a lua suplimente de magneziu.
sâmbătă, 27 septembrie 2008
Astmul bronsic
Este o boala inflamatorie cronica a cailor aeriene mici. Aceste cai, in momentul in care sunt inflamate cronic, asa cum se intampla in acest caz, sunt hiperexcitabile, devenind obstruate,
Toate aceste modificari fiziopatogenice se produc, in majoritatea cazurilor, atunci cand mucoasa respiratorie este expusa la triggeri variati. Crizele de astm bronsic sunt episodice, dar inflamatia este omniprezenta, astmul fiind o boala cronica ce necesita supraveghere pe termen lung.
Manifestarea de baza la copilul sub 6 ani
Copilul mic cu astm bronsic se sufoca frecvent si prezinta semne recurente de insuficienta respiratorie, acestea fiind precedate de semnul cardinal al bolii si anume wheezingul, sunete inalte, suieratoare, in timpul expirului.
Cauzele astmului bronsic si posibilitati de evitare
Sub varsta de 6 luni, infectia cu VRS (virus sincitial respirator) este cea mai frecventa cauza declansatoare a unei crize de astm bronsic.
Dintre cei mai implicati agenti astmogeni enumeram:
- Acarienii din praful de casa. Remedii: Spalarea lenjeriei de pat si a paturilor o data pe saptamana si uscarea la soare sau in aer fierbinte, indepartarea cuverturilor, in special din dormitor, utilizarea vinililor, piele sau lemn natural in locul tapiteriei obisnuite.
- Fumul de tigara. Remedii: Evitati sa expuneti copiii fumului de tigare.
- Renuntarea la animalele de casa (caini , pisici), inclusiv la aparent nevinovatele zburatoare, intrucat previne actiunea exercitata de alergenii de origine animala.
Tratamentul se imparte in doua grupe: medicatia antiinflamatorie si medicatia bronhodilatatoare.
Ca terapie antiinflamatorie: derivatii corticosteroizi si cromoglicatul de sodiu.
Medicatia bronhodilatatoare include trei categorii de substante: agonistii beta 2 - adrenergici, metilxantinele - teofilina si anticolinergicele.
Tratamentul crizei acute severe se face numai in mediu spitalicesc !!!
Pentru prevenirea astmului bronsic recomandam urmatoarele:
- curatenia atenta si frecventa a bucatariei si utilizarea de spray pesticid contra gandacilor de bucatarie;
- inchiderea ferestrelor si usilor atunci cand polenurile si mucegaiurile sunt in cantitati considerabile, mai ales primavara si toamna;
- evitarea umezelii pentru evitarea producerii mucegaiului in casa dumneavoastra;
marți, 16 septembrie 2008
Vitamine la tine acasa
Produsele cumparate pot fi achitate cu cardul, prin Paypal, prin ordin de plata sau prin sistemul ramburs
marți, 9 septembrie 2008
Sfaturi pentru coafura dorita
miercuri, 3 septembrie 2008
Tratarea Guturaiului
Din ceapă se poate prepara un sirop foarte eficient în tratarea răcelilor de tot felul. Se taie cepele în rondele, se aşează pe o farfurie, se presară cu zahăr şi se lasă la macerat 24 de ore. Se iau 2-5 linguri de sirop pe zi.
Rădăcina de ciuboţica-cucului se prepară sub formă de decoct: o linguriţă de rădăcină pisată se fierbe într-o cană de apă, adăugîndu-se la sfarşit un varf de cuţit de bicarbonat de sodiu (cand este la 40 de grade Celsius). Se beau 2-3 căni pe zi. Dacă nu este rădăcină, se poate face infuzie din flori de ciuboţica-cucului (o lingură la cană).
Se recomandă în această perioadă consumul de alimente care conţin vitamina C: pătrunjel, mărar, varză, cartofi, lămai, portocale, grepfruit, mere, cătina albă, măceşe, coacăze negre etc.
Se beau ceaiuri de nalbă, tei, muşeţel, soc, cu multă miere şi lămaie.
Rizomii de pir, sub formă de decoct (o lingură de rizomi mărunţiţi la 250 ml de apă). Se beau 3-4 căni pe zi (este sudorific).
Afinele (sub toate formele), ceaiul din flori de lumanărică, ceaiul din amestec de măghiran, coada-şoricelului şi cimbru sunt alte remedii în perioada rece. Întrebuinţarea regulată a ceaiului de măghiran ne întăreşte în faţa epidemiilor de gripă şi a răcelilor.
Infuzia de pătlagină, pulberea sau infuzia din rădăcină de sclipeţi sunt, de asemenea, foarte bune. Se pot aspira, totodată, pe nas: suc de lămaie, apă călduţă cu cîteva picături de alcool puse în ea. Într-un vas cu apă clocotită se toarnă 2-3 linguriţe de flori de soc şi se fac inhalaţii (2 inhalaţii pe zi, din care una seara, înainte de culcare). La picioare se fac băi fierbinţi cu făină de muştar sau cu apă în care se pune un pumn de sare.
Se mai pot face inhalaţii cu infuzie de frunze de pir (20 g la 1 litru de apă) sau de măghiran (o linguriţă la o cană de apă) şi se poate priza praf din frunze uscate de busuioc.
Eficiente sunt şi tincturile: de ţintaură, de propolis, de cimbru, de urzici (20 de picături, de 3 ori pe zi). Pentru prepararea tincturii de urzici se folosesc rădăcinile recoltate toamna sau primăvara.
O reţetă veche pentru guturai (lapte de găină) se prepară din 2 gălbenuşuri de ou bătute şi amestecate cu miere şi cu cîteva picături de apă de flori (de portocal, de trandafiri, de violete), peste care se toarnă un pahar de lapte cald. Totul se amestecă foarte repede. Această băutură are rol şi de hrană, şi de medicament (guturai, slăbiciune).
Pe timp de iarnă, organismul trebuie fortificat. În acest scop, se poate face vin de ceapă. Într-o sticlă de 1 litru se pun 150 g ceapă făramiţată, 100 g de miere şi se completează cu vin natural. Se lasă la macerat 10 zile. Se beau cate 3 linguri pe zi, înainte de mese.
Sau se amestecă sucul de la 3 cepe cu sucul de la o lămaie şi de la un pătrunjel. Se bea dimineaţa, pe stomacul gol.
Prevenirea durerilor de spate
Nicotina accentuează durerile de mijloc, limitând circulaţia sângelui în aceste zone
Durerile în diferite zone ale spatelui pot îngreuna activitatea de zi cu zi, iar netratarea lor le poate accentua simptomele. Cauzele acestor dureri se întind pe o paletă largă, de la înaintarea în vârstă până la poziţia din timpul mersului sau lucrului la birou. Chiar dacă nu ne putem împotrivi efectelor trecerii timpului, putem preveni diferite afecţiuni ale spatelui doar prin schimbarea unor obiceiuri zilnice proaste. Durerea în zona mijlocului este una dintre cele mai comune afecţiuni, fiind întâlnită atât la persoanele tinere cât şi la cele de vârsta a treia.
Cel mai bun medicament pentru a trata şi preveni durerea de spate este sportul. Specialiştii spun că exerciţiile regulate, efectuate corect, întăresc muşchii spatelui şi cei abdominali, prevenind astfel afecţiunile care ar putea apărea în aceste zone. Pedalarea pe bicicletă, statică sau obişnuită, înotul şi mersul pe jos sunt cele mai bune antrenamente pentru sănătatea musculaturii spatelui. Aceste exerciţii stimulează secreţia unor hormoni care au efecte analgezice, fără a exercita o presiune prea mare asupra acestor muşchi. Menţinerea unei greutăţi constante este un al doilea element care previne apariţia durerilor de spate. O greutate prea mare exercită presiune în zona spatelui şi, chiar dacă scăpaţi de durere pentru moment, kilogramele în plus sunt un indiciu că afecţiunile vor recidiva. Evident, cu cât greutatea corpului este mai mare cu atât presiunea exercitată asupra coloanei vertebrale este mai mare. În plus, grăsimea depozitată în zona abdominală mută centrul de greutate al corpului în faţă, fapt care presează suplimentar zona spatelui.
Renunţarea la obiceiurile nesănătoase, cum ar fi fumatul, contribuie semnificativ la îmbunătăţirea sănătăţii spatelui. Tot mai mulţi cercetători susţin că nicotina contribuie la accentuarea durerilor în zona inferioară a spatelui. În primul rând, ea limitează circulaţia sângelui în zona de mijloc, împiedicând funcţionarea normală a musculaturii din această zonă. Apoi, fumătorii îşi distrug sistemul osos mai repede decât nefumătorii, riscând să dezvolte osteoporoză, o cauză majoră a durerilor de spate.
Trucuri zilnice pentru un spate sănătos
Apoi, cu cât bagajele de zi cu zi sunt mai uşoare cu atât contribuim la păstrarea musculaturii spatelui în condiţii optime. Orice surplus de greutate ne afectează coloana şi creşte riscul de dureri în această zonă. Specialiştii ne sfătuiesc să alegem un rucsac pe roţi dacă avem de cărat o greutate prea mare sau să folosim un echipament cu multe buzunare, care să ne permită distribuirea greutăţii în mai multe zone. Atunci când cărăm ceva în spate, greutatea cea mai mare trebuie să se afle în zona de mijloc a spatelui, iar restul să fie redistribuit. Foarte important este ca, atunci când vrem să ridicăm ceva de jos, să îndoim genunchii.
Alte trucuri care ne menţin sănătatea spatelui ţin de activităţile zilnice. Atunci când călcăm rufe sau le împăturim este bine să ţinem un picior sprijinit pe un suport, la un nivel puţin mai ridicat. Atunci când ne aplecăm este esenţial să ne sprijinim în mâini, iar dacă stăm prea mult la birou, trebuie să păstrăm picioarele într-o poziţie confortabilă, într-un unghi de 90 de grade la genunchi. Dacă picioarele nu ajung la podea, putem să folosim un scăunel pentru a păstra poziţia corectă. În timpul somnului trebuie să folosim o pernă care menţine la acelaşi nivel capul şi coloana, să fie fabricată dintr-un material care se modelează după forma corpului, nu se turteşte pe pat. În plus, nu este recomandat să ne menţinem aceeaşi poziţie un timp îndelungat, chiar dacă lucrăm numai la birou. La intervale regulate de timp trebuie să ne întindem coloana şi să facem câţiva paşi. Iar scaunul trebuie să fie ajustabil, să ofere suport pentru zona lombară şi braţe, pentru a preveni afecţiunile spatelui.
http://liviu.dobre.us/2008/07/30/cum-sa-prevenim-durerile-de-spate/#more-71
Multumesc Liviu.
marți, 2 septembrie 2008
Sfaturi utile in gospodarie
Tapetul de hârtie se curăţă cu miez proaspăt de pâine, cu radieră, cu cârpe albe umezite foarte uşor, cârpe uscate, perii moi.
Covoarele nu se bat pe partea cu puf, ci pe dos (altfel praful intră şi mai mult în covor). Covorul se poate curăţa de praf dacă se întinde cu faţa în jos pe iarbă sau zăpadă, bătându-se cu bătătorul special (nu cu beţe pentru a nu se rupe ţesătura).
Covoarele şi ţesăturile de pluş se curăţă cu apă călduţă şi amoniac, după cum urmează:1-2 linguri de amoniac la un litru de apă.
Culorile covoarelor se înviorează dacă, după ce se bat sau se aspiră, se şterg cu o cârpă înmuiată într-o soluţie preparată din 200 ml. de oţet şi un litru de apă sau 1 lingură de amoniac la un litru de apă.
Firele de păianjen se curăţă cu mătura învelită într-o cârpă moale, care se fixează bine şi se şterg dinspre colţurile pereţilor spre interior.
Nu folosiţi apa de la robinet pentru călcător, căci vor apărea depuneri de calcar care vor împiedica buna sa funcţionare. Se foloseşte apă distilată sau apă fiartă şi răcită.
Depunerile de pe talpa călcătorului se curăţă cu o cârpă înmuiată în apă cu sare de bucătărie sau cu un şmirglu foarte fin ori cu cremă specială pentru curăţirea obiectelor de metal (atenţie însă să nu pătrundă crema în orificiile de eliminare a aburului).
Dacă ţesătura a primit luciu de la fierul de călcat, zona lustruită se acoperă cu o cârpă de tifon umedă peste care se calcă pentru a se aburi şi încălzi suprafaţa, după care se freacă cu o perie moale pentru refacerea structurii ţesăturii.
Dunga pantalonilor ţine mai mult, dacă se calcă mai întâi cu o cârpă înmuiată în soluţie de apă cu oţet(1/10) şi apoi se calcă cu o hârtie umezită.
Mileurile, dantelele fine de bumbac şi macrameurile se apretează cu o soluţie de apă + zahăr 5%.
Sticlele şi borcanele nu crapă când punem în ele un conţinut fierbinte dacă le aşezăm pe o tavă de metal.
Pentru ca moliile să nu atace îmbrăcămintea de lână adăugaţi în apa de clătit puţin oţet.
Încălţămintea strâmtă se lasă dacă înainte de a fi purtată se pune în interior o cârpă înmuiată în oţet sau spirt medicinal.
Pe petele proaspete de grăsime se presară mălai sau pudră de talc şi se lasă 10-15 min. pentru a absorbi excesul, după care se curăţă cu o soluţie pentru pete. Tot pentru petele de grăsime e indicat spirtul medicinal. Petele de pastă de pix se tratează prin pulverizarea fixativului de păr pe locul respectiv. Petele de cerneală se tratează cu glicerină. Peste petele de rugină se presară suc de lămâie, deasupra se aşază o cârpă înmuiată în apă rece, stoarsă bine şi apoi se calcă cu fierul de călcat încălzit. Petele de sânge ies numai prin spălarea cu apă rece.
Înălbitori eficienţi sunt: sucul de lămâie, oţetul alb (1:1 cu apă), amoniacul (2 părţi de apă la o parte amoniac). Acesta din urmă nu se aplică pe lână ori mătase. Haina se aşază pe prosoape de hârtie sau bumbac, iar înălbitorul se aplică cu pipeta direct pe pată.